Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Cherrys vd begärs häktad. Arkivbild.

Misstänkt Cherry-chef begärs häktad

Spelbolaget Cherrys vd Anders Holmgren har begärts häktad misstänkt för grovt insiderbrott. Åklagaren befarar att den misstänkte kan försvåra utredningen om han sätts på fri fot.

Anders Holmgren fördes till förhör i samband med en husrannsakan mot Cherry i tisdags. Chefsåklagare Thomas Langrot vid Ekobrottsmyndigheten (EBM) vill inför häktningsförhandlingarna på torsdag eftermiddag dock inte uttala sig om det framkommit något som stärker misstankarna sedan dess.

Aktiespararnas chef för marknadsbevakning, Claes Folkmar, gick för drygt en månad sedan till hårt angrepp mot Anders Holmgren för vad han beskrev som misstänkta insideraffärer.

"En bra magkänsla"

Det handlade om ett köp av Cherry-aktier för tolv miljoner kronor som Anders Holmgren ska ha gjort tre veckor inför det att Cherry den 13 april meddelade att bolaget gick betydligt bättre än väntat.

Enligt Anders Holmgren ska det omstridda aktieköpet ha gjorts då han hade "en bra magkänsla", men att han vid köptillfället inte hade någon information om att det gick bättre än väntat.

Claes Folkmar sågar denna förklaring. Han tar för givet att vd:n vid köptillfället var informerad om utvecklingen.

- Skulle han inte ha fått den informationen är ju det här bolaget väldigt dåligt skött, säger han.

- Risken är väldigt stor att han blir fälld. Jag har väldigt svårt att se hur han ska kunna prata sig ur det här, tillägger Folkmar.

Häktningsförhandlingarna i Stockholms tingsrätt är planerade till klockan 15.00, torsdagen den 24 maj.

"Cherry återkommer med mer information så snart fler detaljer kan presenteras", skriver spelbolaget i ett pressmeddelande.

Aktien fortsätter nedåt

Cherry-aktien, som föll med 5 procent i tisdags, fortsatte nedåt med drygt 1 procent efter EBM:s besked.

TT: Påverkas verksamheten av det här?

- Nej det gör den inte. Vi har en tillförordnad vd som är väldigt erfaren och som känner bolaget väldigt bra, säger Cherrys kommunikationschef Anders Antonsson.

Cherry har cirka 1 400 anställda varav nästan hälften i Sverige. Många är säsongsanställda.

- Jag tror att de har full fokus på verksamheten och att de ser tydligt att det här en fråga som berör en enskild person i dagsläget, säger Antonsson om stämningen bland de anställda.