Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Vd Ingvar Larsson och MQ har haft en tuff period med ett strängt åtgärdsprogram, men hoppas nu på ökad lönsamhet. Bild: Jessica Gow/TT

Minskad försäljning för MQ – svalt intresse för sommarmodet

Modeföretaget MQ fortsätter att ha det tufft med fortsatta förluster och minskad försäljning under tredje kvartalet. En förklaring till minskningen är konsumenternas svala intresse för sommarmodet.

Modekedjan, med huvudkontor i Göteborg, redovisar en förlust på sju miljoner kronor för det tredje kvartalet i företagets brutna räkenskapsår, det vill säga perioden mars till maj.

Det kan jämföras med den vinst på 26 miljoner kronor som bolaget gjorde föregående år.

Omsättningen var 380 miljoner kronor – i fjol landade den på 413 miljoner kronor.

Flera vinstvarningar

Den krisande koncernen har utfärdat flera vinstvarningar och under en längre tid tvingats till flera tuffa åtgärdsprogram med personalminskningar, kraftiga nedskärningar och inte minst strukturella förändringar kopplade till koncernens kedja Joy.

Klädkedjan MQ dras med fortsatta förluster.. Bild: Bertil Ericson/TT

I den färska rapporten som presenterades på onsdagsmorgonen skriver MQ:s vd Ingvar Larsson att åtgärdsprogrammet löper på med full kraft och att man jobbar hårt för att öka lönsamheten.

– Personalminskningar, organisatoriska förändringar och avtalsförhandlingar har genomförts, anpassat för att på bästa sätt möta de utmaningar och möjligheter vi står inför, skriver Larsson.

Under det tredje kvartalet har det alltså varit tufft på försäljningssidan och i rapporten säger ledningen för MQ att kundernas minskade intresse för det lanserade sommarsortimentet är en förklaring till den minskade försäljningen.

E-handeln en ljusglimt

Det finns dock ljusglimtar i rapporten.

Modeföretaget skriver att den förnyade sajt för e-handel som man drog i gång i slutet av kvartalsperioden redan genererat ett bra resultat.

I samband med MQ:s förra kvartalsrapport meddelade styrelsen att den ville ta in 176 miljoner kronor genom en garanterad företrädesemission.

I rapporten skriver vd Ingvar Larsson att företrädesemissionen fortlöper enligt plan och att företaget lägger all kraft på att skapa ökad lönsamhet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.