Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Ministern: Handla inte om trängsel inte går att undvika

Kan du inte undvika trängsel ska du heller inte handla. Och beställer du på nätet ska du boka hemleverans, inte hämta ut paketet från postombud, det är beskedet från näringsminister Ibrahim Baylan (S) på fredagen.
– Det blir ingen vanlig jul i år, säger han.

Näringsministern har under fredagen träffat representanter från Svensk Handel och Handelsanställdas förbund, detta med anledning av den ökade smittspridningen och stundande reor samt julhandeln.

Hans besked på fredagens pressträff är att enskilda har ett stort ansvar.

– Kan du inte undvika trängsel, då ska du inte heller handla.

STOCKHOLM 20201120Svensk Handels vd Karin Johansson, näringsminister Ibrahim Baylan (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på fredagens pressträff. Bild: Regeringskansliet
STOCKHOLM 20201120Svensk Handels vd Karin Johansson, näringsminister Ibrahim Baylan (S) och Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson på fredagens pressträff. Bild: Regeringskansliet

Han uppmanar dem som köper julklappar online att beställa hemleverans av paketen, och inte beställa till postombud. Alternativet är att hämta paket när det inte är rusningstid.

LÄS MER: Spöklika hål i Göteborgs handel i spåren av corona

Svensk Handels vd Karin Johansson säger att detta inte är tiden att flanera runt i köpcentrum och i butiker.

Regeringen avråder från besök i annat än livsmedelsbutiker och apotek, men den handel som finns måste organiseras på ett säkert sätt. Det handlar bland annat om uthämtning av paket.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.