Anna Hallberg (S). Arkivbild.
Anna Hallberg (S). Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

Ministern: Förbered er för brexit

ANNONS

Små och medelstora svenska företag kan bli överraskade när övergångsperioden går ut och Storbritanniens utträde ur EU slår till på riktigt vid årsskiftet, enligt utrikeshandelsminister Anna Hallberg (S).

– Jag är lite orolig för att de blir överraskade eller att de hoppas att det inte kommer att bli så stor skillnad. Men det kommer att bli en stor skillnad – även om vi får ett avtal på plats, säger hon till Dagens Nyheter.

Företagen saknar kunskap och resurser att hantera de nya kraven hos en av Sveriges största handelspartners, enligt Hallberg.

Regeringen har gett mer medel till Kommerskollegium för att dra i gång en kampanj till företagare med information om vad som kommer att gälla när britterna lämnar EU:s inre marknad.

ANNONS

Ännu pågår förhandlingar mellan Storbritanniens och EU för att nå fram till ett avtal om relationer mellan parterna efter brexit.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS