Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Miljonregn över Handels

Sju projekt på Handelshögskolan delar på 10,3 miljoner kronor från Torsten Söderbergs stiftelse.

De sju projekten som delar på drygt tio miljoner kronor handlar bland annat om konkurrens i dagligvaruhandeln, mötet mellan konst och företagande och utvecklingen av Centre for International Business Studies.

Ett annat projekt är Karteller och handelspolitik där pengarna används för att finansiera en forskartjänst på deltid under två år.

- I projektet undersöks karteller i svenskt näringsliv under efterkrigstiden fram till 1992 och deras internationella avtal, samt hur de internationella kartellavtalen påverkades av handelspolitiska avtal i en period av ökande frihandel, säger professor Susanna Fellman vid Institutionen för ekonomi och samhälle, ansvarig för projektet.

Fil dr Florin Maican på Institutionen för nationalekonomi med statistik är ansvarig för projektet Konkurrens i dagligvaruhandeln.

- Ett viktigt bidrag med projektet är att vi simulerar utvecklingen av dagligvarumarknaden till följd av ett antal hypotetiska förändringar såsom en mer liberal reglering av nyetableringar och ett ändrat antal butiksformat. På så sätt kan vi upptäcka möjliga framtida scenarios, säger Florin Maican.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.