Mobile Group döms för sin telefonförsäljning av mobilabonnemang och teknikprylar. Arkivbild.
Mobile Group döms för sin telefonförsäljning av mobilabonnemang och teknikprylar. Arkivbild. Bild: Patrik Lundin / SvD / TT

Miljonböter för olaglig telefonförsäljning

ANNONS

Telefonbolaget Mobile Group döms att betala 5,6 miljoner i marknadsstörningsavgift, skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande. Företaget döms framför allt för sin telefonförsäljning.

Bolagets säljare har ringt upp kunder hos Tre och utgett sig för att ringa från Tre, samt lovat sänkta kostnader och gratis prylar som plåster på såren. Men i själva verket ringde de alltså från Mobile Group – och de sänkta kostnaderna och gratisprylarna blev i stället fakturor på tiotusentals kronor.

"Agerandet är fruktansvärt cyniskt av företaget. En del drabbade har tyvärr betalat de enorma fakturorna, medan andra har anat oråd och vägrat betala", säger Ida Nyström, processråd vid Konsumentverket.

ANNONS

Göteborgs tingsrätt försatte Mobile Group i konkurs den 22 juni i år.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS