Försäkringskassan kräver att ett Växjöbolag betalar tillbaka 13,7 miljoner kronor på grund av misstänkt fusk med assistansersättning. Arkivbild.
Försäkringskassan kräver att ett Växjöbolag betalar tillbaka 13,7 miljoner kronor på grund av misstänkt fusk med assistansersättning. Arkivbild. Bild: Jessica Gow/TT

Miljonåterkrav av assistansersättning i Växjö

ANNONS

Ett Växjöbaserad bolag har sedan i april ett återbetalningskrav mot sig på drygt 12 miljoner kronor på grund av misstänkt fusk med assistansersättning. Nu har Försäkringskassan lagt ytterligare 1,6 miljoner kronor till kravet – som alltså uppgår till 13,7 miljoner kronor, enligt Smålandsposten.

”Det ingår i arbetsgivaransvaret att veta vem som arbetar åt brukaren samt assistentens faktiskt utförda arbetstid. Bolaget har förorsakat de felaktiga utbetalningarna då bolaget, genom att underteckna tidsredovisningarna, har lämnat felaktiga uppgifter”, står det i myndighetens senaste beslut.

Försäkringskassans utvidgade krav kommer sedan en granskning längre tillbaka i tiden gjorts än tidigare. Nu gäller det perioden från juli 2013 till augusti 2018.

ANNONS

Polisen har redan kopplats in på ärendet, eftersom Försäkringskassan vill få utrett om det handlar om grovt bidragsbrott.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS