Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/8

Miljonärsvillan från "Exit" till salu

För den som går i husköpartankar finns nu möjligheten att köpa miljonärsvillan från tv-serien "Exit". Lyxhuset är till salu för 24 miljoner norska kronor.

Det 240 kvadratmeter stora huset byggdes 2018 och har fyra sovrum och dessutom egen strandrätt. Priset ligger på 24 miljoner norska kronor.

Fastighetsmäklaren betonar för norska E24 att villan är trevligare än den ser ut i serien ”Exit” – och han beskriver egendomen som "vacker, idyllisk och varm".

LÄS MER: Fortsatt tryck på villor i Göteborg – priserna rusar

Behöver inte låna ut huset om det blir fler säsonger

I den populära NRK-serien, vars två säsonger också sänts i Sverige, är det rollfiguren William Bergvik, spelad av Pål Sverre Hagen, som äger Villa Bergstuen vid norska Svartskog. Bergvik beskrivs som en alkoholiserad småbarnspappa med flera miljoner på bankkontot och med en ”omättlig aptit för droger, våld, sex och grov insiderhandel”.

Skulle det bli en tredje säsong av serien har den nya ägaren inga förpliktelser om att låna ut huset, skriver E24.

”Exit” finns att se på SVT Play.

LÄS MER: Här är de dyraste fritidshusen i Göteborg och Västsverige

Stora prisuppgångar på norska bostadsmarknaden

Liksom i Sverige går bostadsmarknaden starkt i Norge. Starkast är utvecklingen i Norge, där priserna ökat med 15,6 procent på 12 månader, enligt statistik från Eiendom Norge. Uppgångarna har inte varit så kraftiga i landet sedan 2016.

Centralbanken Norges Bank har dock meddelat att man sannolikt kommer att höja räntan under andra halvåret av 2021.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.