Microsoft köper röststyrning. Arkivbild.
Microsoft köper röststyrning. Arkivbild. Bild: Rick Rycroft/AP/TT

Microsoft köper AI-företag för 170 miljarder

ANNONS

Microsoft köper AI-bolaget Nuance Communications. Prislappen uppgår till 56 dollar per aktie, 23 procent över senaste börskurs, vilket värderar Nuance till 19,7 miljarder dollar, motsvarande 170 miljarder kronor.

Nuance är verksamt inom röststyrning och är it-jättens näst största uppköp någonsin. 2016 betalade Microsoft 26 miljarder dollar för jobbplattformen Linkedin.

Microsofts skriver i ett pressmeddelande att syftet är att “kombinera lösningar och expertis för att leverera nya moln- och AI-funktioner till sjukvården och andra branscher”.

Nuance är ett pionjärbolag inom tal-AI och bolagets röstigenkänningsteknik användes bland annat av Apple när företaget utvecklade Siri, skriver Reuters.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS