Mercedes återkallar bilar på grund av brandrisk

Mercedez-Benz återkallar flera hybridmodeller med elmotorer på grund av brandrisk.

ANNONS

Enligt Mestmotor.se är det inte första gången Mercedes återkallar modeller.
Enligt Mestmotor.se är det inte första gången Mercedes återkallar modeller. Bild: Anders Wiklund/TT

Det skriver bilnyhetssajten mestmotor.se. Det handlar bland annat om bilar av laddhybridsmodellen Mercedez Benz GLE, byggd mellan 2019 och 2022. Kopplingen till bilens 12-voltsbatteri kan vara dåligt åtdragen vilket innebär risk för brand.

En liknande återkallelse gäller två så kallade mildhybrider, som använder el för bränslesparande men inte kan köras helt på el. Det handlar om modellerna CLS 300d 4Matic samt E 300d 4Matic byggda mellan september och november 2021.

På dessa bilar är det kopplingen mellan 48-voltsystemet och AC-kylkompressorn som kan sitta löst eller i värsta fall lossna, vilket också innebär risk för brand.

Enligt mestmotor.se är det inte första gången som Mercedes har problem med sina bilmodeller. Enligt en rapport stod den tyska biltillverkaren för flest återkallelser under år 2021.

ANNONS

LÄS MER:Laddkaos riskerar att drabba Västkust-paradiset i sommar

LÄS MER:Mercedes får köra själv i Tyskland

LÄS MER:William byggde om klassisk Citroën till elbil

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS