Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

McDonalds avenyn öppet efter renovering – räknar med att anställa fler medarbetare

Efter en omfattande renovering öppnar McDonalds på Avenyn igen. I och med detta räknar man med att kunna anställa ungefär 25-30 medarbetare under hösten.
– Vi tror vi att vi kommer få fler besökare, säger Henrik Nerell, presschef hos McDonalds.

McDonalds vid Avenyn har varit stängt i ungefär en vecka på grund av att man har färdigställt en helrenovering av restaurangen.

– Hela matsalen har rivits ut och man har byggt nytt. Köket är nytt och flödet i köket fungerar på ett annat sätt än tidigare, säger Henrik Nerell.

Henrik Nerell är presschef hos McDonalds. Bild: McDonalds
Henrik Nerell är presschef hos McDonalds. Bild: McDonalds

I och med dessa förändringar kommer man även införa nya tillagningsrutiner.

– All mat kommer att göras på beställning, säger Henrik Nerell och fortsätter:

– Tidigare gjorde man batcher. Då hade vi ett system där man hade koll på vad som skulle göras de kommande 10 minuterna. Men burgare som görs på beställning blir ju ännu godare.

LÄS MER: Snabbmatsrestauranger tveksamma till att nya restriktioner får effekt

Nyanställer

Nu när restaurangen har rustas upp räknar man även med att behöva anställa ungefär 25-30 medarbetare till McDonalds på Avenyn.

Vad är bakgrunden till att ni kommer nyanställa?

– I och med att restaurangen blir så pass modern och då den kommer att ge gästerna en helt ny upplevelse tror vi att vi kommer få fler besökare. Det har vi sett på andra restauranger, och vi vet att det här är uppskattat av gästerna, säger Henrik Nerell.

Hur kommer det sig att ni behöver så många?

– Det hänger ihop med öppettider, restaurangen kommer ha väldigt generösa öppettider. Det är där någonstans vi ser att behovet kommer ligga.

LÄS MER: Efter pandemikrisen – här öppnas det nytt i centrala Göteborg

Ytterligare renoveringar

Utöver att restaurangen vid Avenyn redan har renoverats kommer kedjans restaurang i Nordstan också att rustas upp under hösten. Detta planerar man vara färdig med i slutet av november eller början av december.

– Nordstan kommer genomgå en liknande förvandling som på Avenyn vad gäller beställnings- och tillagningssystem. Gästerna kommer i lugn och ro kunna beställa i digitala system, få maten lagad på beställning och servad till bordet.

I anslutning till restaurangen i Nordstan kommer även göra plats för en kafédel.

– McCafé är som en liten kafédel inne i restaurangen. Det är ett eget litet kafé där det finns baristor som gör finkaffe, säger Henrik Nerell.

LÄS MER: Restauranger på västkusten skriker efter personal

I och med renoveringen i Nordstan planerar man för att nyanställa även där.

– McCafé innebär att vi kommer behöva anställa medarbetare. Idag har en McDonalds-restaurang inga baristor till exempel, och det behöver vi för att göra kaffe, säger Henrik Nerell.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.