Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

  Bild: Gene J. Puskar
Bild: Gene J. Puskar

Mcdelivery kommer till Göteborg

Mcdonalds är nästa matkedja att satsa på hemleverans. På tisdagen, 13 november, lanserar restaurang Mcdelivery som gör det möjligt för burgarsugna göteborgarna att få maten hem till dörren.

Från och med tisdag behöver göteborgarna inte lämna soffan för att få tag på en Big mac, Chicken nuggets eller en Mcfeast, då restaurangkedjan öppnar upp för hemkörning.

Konceptet lanserades i Stockholm i våras och enligt Mcdonalds har gästerna varit entusiastiska, varför man nu även gör ett försök i landets andra stad.

Utkörning kommer inledningsvis att ske från fyra utvalda restauranger: Scandinavium, Avenyn samt deras två inrättningar i Nordstan. Det hela sker i samarbete med Foodora, Onlinepizza och Uber Eats, där man via ett enkelt knapptryck i appen kan se menyn, beställa och följa leveransen i sin mobil.

– Vi har valt ut restauranger i centrala lägen och då når vi väldigt många människor, säger Henrik Nerell, presschef för Mcdonals i Sverige.

Utkörningsföretagens öppettider kommer styra öppettiderna. Man kan alltså inte räkna med att kunna få sin mat utkörd nattetid.

I ett pressmeddelande uppger företaget att de strävar efter att bli mer tillgängliga för sina gäster, och att satsningen är ett resultat av att man sett en ökad efterfrågan på hemlevererad mat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.