Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Ett upprop mot beslutet att dra in taxitjänsten Ubers licens i London har samlat omkring 800 000 underskrifter. Arkivbild.

May ryter till om Uberstopp i London

Storbritanniens premiärminister Theresa May anser att beskedet att dra taxitjänsten Ubers licens i London är "oproportionerligt" och innebär att tusentals jobb riskerar att gå förlorade.

- Ja, det finns säkerhetsaspekter och andra frågor för Uber att hantera, men jag vill se att lika villkor råder mellan privata firmor och våra underbara Londontaxibilar, våra svarta bilar, som är en nationell institution, säger May i en intervju med public servicebolaget BBC.

- Jag vill se lika villkor, och jag tycker att ett totalt förbud är oproportionerligt, understryker hon.

Kritik av arbetsvillkoren

Det var i förra veckan som beskedet kom från Transport for London, den myndighet som övervakar transporter i staden, att Ubers licens löper ut den 30 september. Skälet som angavs var att bolaget har visat brister i ansvarstagande i verksamheten som potentiellt skulle kunna få konsekvenser för den allmänna säkerheten.

Fackförbund, jurister och andra taxichaufförer har också kritiserat bolagets arbetsvillkor.

Uber överklagade genast beslutet.

Upprop mot beslutet

- Med ett penndrag har borgmästaren äventyrat 40 000 jobb, och självklart stört tillvaron för omkring tre och en halv miljon Uberanvändare fortsätter Theresa May, med adress till Londons borgmästare Sadiq Khan som dessutom är ordförande i Transport for London.

Sadiq Khan tillhör oppositionspartiet Labour medan Theresa May företräder konservativa Tories.

Ett upprop mot beslutet att dra in nättaxitjänstens licens hade i torsdags kväll samlat omkring 800 000 underskrifter.