Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Mannerström skär guld med smörkniv

Leif Mannerström plockar ut nära två miljoner kronor i utdelning från sitt bolag, uppger Dagens Industri. Ett rekordresultat för krögaren och hans familj.

Leif Mannerström har setts flitigt även i tv-rutorna bland annat som jurymedlemmar i Sveriges mästerkock. Dessutom ger han ut kokböcker och driver den legendariska restaurangen Kometen .

Mannerström Restaurangkonsult Aktiebolag gjorde under fjolåret en vinst efter skatt på 1,8 miljoner kronor.

Året innan var vinsten efter finansnetto knappt 1,5 miljoner.

Årsredovisningen uppger att stämman beslutat att dela ut hela vinsten plus ytterligare 93 000 kronor.

Tv-kocken får själv 760 000 kronor av den totala utdelningen. Resten går till tre familjemedlemmar som äger en femtedel var av bolaget, skriver DI.

Mannerström som föddes i Stockholm fick ta emot utmärkelsen Årets Göteborgare i december förra året. Leif Mannerström är en av Sveriges främsta kockar. Han har utsetts till kockarnas kock tre gånger och haft stjärna i Guide Michelin i över tio år.

Leif började som 15-åring i kök. Arbetade på Amerikabåtarna under två och ett halvt år och blev som 23-åring rekordung köksmästare på restaurangen Henriksberg.

Han drev stjärnkrogen Sjömagasinet (som 1999 fick en stjärna i Guide Michelin) i Göteborg fram till 2010 där några av hans kända gäster varit Bruce Springsteen, Rolling Stones och Bono från U2. Idag driver han restaurangen Kometen i Göteborg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.