Man halkade i spritpöl – kan få skadestånd på 54 miljoner

Den schweiziske affärsmannen skyndade sig till gaten på Heathrows flygplats. Men då halkade han i en spritpöl och slog huvudet i golvet.
Nu fälls flygbolaget och mannen kan få ett skadestånd på 54 miljoner kronor, rapporterar The Guardian.

ANNONS
|

35-årige Andreas Wuchner från Schweiz hade tillsammans med sin affärspartner varit i London för att gå på ett event på Wembley. På vägen hem till Zürich blev duon tvungna att boka om till ett senare flyg.

De två männen blev relativt sena även till den nya flygavgången. Trots det valde Andreas Wuchner att gå till Starbucks för att köpa två espresso och två macchiato.

– Jag vill verkligen ha riktigt kaffe från en kaffemaskin snarare än vanligt flygplatskaffe. Det var därför jag gick till Starbucks, har Andreas Wuchner sagt om sitt beslut enligt The Guardian.

När schweizaren sedan, med händerna fulla av kaffemuggar, skyndade sig till gaten halkade han på flygplatsgolvet efter att ha trampat i en pöl av spritlikören Baileys.

ANNONS

Mannen ska ha flugit upp i luften, tappat sina kaffemuggar och slagit huvudet i golvet. Enligt The Guardian är han sedan dess drabbad av ständigt återkommande huvudvärk som kan pågå två veckor i sträck. Mannens advokater kallar åkomman för ”traumatisk hjärnskada”.

Får rätt till skadestånd men anses medskyldig

Incidenten inträffade i november 2017 men först nu har målet avgjorts i rätten sedan Andreas Wuchner via sina advokater stämt flygbolaget British Airways. Rätten fäller nu flygjätten som därmed kan få betala skadestånd på fyra miljoner pund, motsvarande cirka 54 miljoner kronor.

Rätten menar att olyckan hade kunnat undvikas om personal från flygbolaget antingen varnat resenärerna för Baileys-pölen eller täckt över den. Samtidigt får Andreas Wuchner bara rätt till 80 procent av det ursprungliga skadeståndskravet på fem miljoner pund eftersom han anses ha agerat vårdslöst genom att vara ute i sista stund.

– Det är ett troligt scenario att han var angelägen om att hinna med flyget och att den press han då satt på sig själv gjort pressen ännu värre. Så som jag ser på det bidrog det till olyckan, säger domaren David Saunders om rättens beslut.

LÄS MER:Högt tryck på sista minuten-resor

LÄS MER:Fyra missar som kan förstöra din semesterresa

LÄS MER:Eva-Lena från Göteborg har varit flygvärdinna i 37 år – hit åker hon själv på semester

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS