Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (FP). Arkivfoto.

Malmström positiv efter möte om tullar i USA

EU fortsätter intensivt att söka undantag från USA:s hotande stål- och aluminiumtullar i förhandlingar på plats i Washington. EU:s handelskommissionär Cecilia Malmström (FP) träffade USA:s handelsminister Wilbur Ross natten mot onsdagen, svensk tid.

I ett inlägg på Twitter beskriver Malmström mötet som positivt. Och efter mötet kom ett gemensamt uttalande från Ross och Malmström.

"Vi har enats om att omedelbart inleda en process där handelsfrågor av gemensamt intresse, inklusive stål och aluminium, ska diskuteras med president Trump och Trumpregeringen, med syfte att så snabbt som möjligt nå ömsesidigt acceptabla resultat", skriver de i ett pressmeddelande.

Cecilia Malmström ska nu även träffa handelsrepresentanten Robert Lighthizer under besöket i USA.

"Diskussioner kommer nu fortsätta om den här frågan på olika nivåer", skriver Malmströms pressekreterare Joakim Larsson i ett sms till TT.

USA:s tullar på stål och aluminium ska införas på fredag, enligt tidigare löften från president Donald Trump. EU har varnat för motåtgärder, men samtidigt sagt att dessa inte kommer att införas förrän tidigast om 90 dagar, i enlighet med reglerna från världshandelsorganisationen WTO.

EU-ländernas ambassadörer i Bryssel ska få en genomgång av läget kl 9 i morgon bitti.