Finansminister Magdalena Andersson.
Finansminister Magdalena Andersson. Bild: Nils Petter Nilsson

Magdalena Andersson föreslås nytt toppjobb

Finansminister Magdalena Andersson (S) föreslås som ny ordförande i Internationella valutafondens högsta rådgivande organ IMFC.

ANNONS
|

EU:s finansministrar har under dagen enats om att stödja Anderssons kandidatur till ordförande i IMFC.

Den finansiella kommittén har ingen formell beslutsmakt, men har med sin rådgivande roll inflytande över Internationella valutafondens politik. I dagsläget handlar mycket av IMF:s politik om den ekonomiska återhämtningen efter coronapandemin.

Ny ordförande i december

I IMFC sitter finansministrar eller centralbankschefer som representerar hela IMF:s medlemskap. Kommittén sammanträder två gånger per år.

Valet av ny ordförande sker i december. Om Andersson (S) blir vald innebär det att hon blir Europas kandidat till topposten.

LÄS MER:Magdalena Andersson (S) om sin oro för Västsverige

Uppdraget kommer inte att påverka Magdalena Anderssons roll som finansminister.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS