Möbelkedjan Trademax öppnar jättebutik vid Ikea i Göteborg

Trademax öppnar en ny butik i Göteborgsområdet. Det blir kedjans andra butik i stan, som får Ikea som närmsta granne.

ANNONS
|

I veckan öppnar butikskedjan Trademax sin andra fysiska butik i Göteborgsområdet. Det blir en lokal på 900 kvadratmeter i Kållered, meddelar bolaget i ett pressmeddelande på onsdagen.

– Genom att etablera vår andra Göteborgsbutik i Kållered, som ligger i de södra delarna av staden, får vi en närvaro söderöver som vi hoppas kan göra det smidigare för våra kunder som bor på det hållet att besöka oss, säger Tobias Höglind, Head of Retail, i en skriftlig kommentar.

Grannen Ikea skulle redan ha öppnat sitt nya varuhus vid det här laget – men öppningsdatumet har skjutits upp gång på gång. Bygget försenades och man övergav planerna på att öppna under 2020. Sedan kom coronapandemin i vägen. Senast i september i år uppgav Ikea att det nya robotlagret strulade, och öppningen som då var planerad till den sista september sköts upp på obestämd tid.

ANNONS

LÄS MER:Öppningen av Ikea i Kållered skjuts upp

LÄS MER:Se bilderna inifrån Ikeas nya varuhus i Kållered

Andra fysiska butiken i Göteborg

Trademax har en fysisk butik i Göteborg sedan 2011 som ligger på Backaplan.

Under året har kedjan öppnat sin första butik i Norge, utöver etableringar i flera andra svenska städer.

Trademax ägs av BHG Group där e-handelbutiker såsom Chilli och Furniturebox också ingår.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS