Lyxlägenhet såld högst upp i Karlatornet – för 66 miljoner

En har Ola Serneke redan köpt – nu har ytterligare en av topplägenheterna högst upp i det 246 meter höga Karlatornet funnit en köpare. En brittisk medborgare har köpt lyxbostaden som sträcker sig tre våningar upp i huset. Priset: 66 miljoner kronor.

ANNONS

Räntorna må vara höga och inflationen skenar, men en av de absolut dyraste lägenhetsaffärerna i Göteborg har nu gått i lås. Det handlar om en av de fyra topplägenheterna, allra högst upp i Karlatornet som sålts.

Vem köparen är har hittills inte blivit offentligt, men i pressmeddelandet om affären meddelar Serneke Group att köparen är en ”brittisk medborgare med familjeband till Göteborg och yrkesmässiga kopplingar till en nordisk marknad”.

– I övrigt vill personen vara anonym, säger Sernekes presschef Johan Live.

Hur går det med de två andra lägenheterna som är kvar högst upp?

– Jag kan inte säga mycket mer, men vi ska se till att lösa så att alla lägenheter och alla ytor blir sålda. Det jobbar vi vidare på.

ANNONS

– Det är 489 lägenheter av totalt 611 som sålts.

Spa och enorm utsikt

Själva lägenhet allra högst upp har det skyhöga priset 66 miljoner kronor och är 365 kvadratmeter stor. Men i penthouselägenheten ingår förutom sex rum och åtskilliga badrum ett eget spa med bastu och pool allra högst upp på den inglasade takterrassen i det 246 meter höga huset. Lägenhetsköparen har utsikt i tre väderstreck där utsikten garanteras med fönster som sträcker sig från golv till tak med en takhöjd på 7,5 meter.

Bostaden är äganderätt och beräknas enligt pressmeddelandet vara klar för inflyttning sommaren 2024.

Hoppas att sälja fler lägenheter

– Vi är glada över att ytterligare en bostad i Karlatornet är såld, säger Ola Serneke, vd för Serneke Invest och själv ägare till den andra topplägenheten, i ett uttalande.

– Vi ser att intresset för lägenheterna är stort generellt och en sådan här försäljning hoppas vi förstås kan bidra till ytterligare intresse.

– Köparen ser Karlatornet och Göteborg som ett fantastiskt spännande boende och ett perfekt alternativ i den livssituation som hen befinner sig i, uppger mäklaren Niklas Berntzon på mäklarfirman ESNY som sålt lägenheten, i ett uttalande.

Karlatornet är just nu 211 meter högt och man har nått våning 66 av 74. Serneke uppger att det kommer att vara det högsta bostadshuset i EU när det är färdigt.

ANNONS

LÄS MER:Nytt sparpaket hos göteborgska byggbolaget

LÄS MER:Krisen tvingar Serneke att dra ner på tempot – kan försena Karlastaden

LÄS MER:Petter Stordalen: Jag är aldrig färdig med Göteborg

LÄS MER:Nu är Karlatornet högsta huset i Sverige och Norden

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS