Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

1/3

Lyxbilstillverkaren återkallar 53 000 bilar

Biltillverkaren Tesla återkallar nu tusentals bilar efter att ha upptäckt ett tillverkningsfel i den elektriska handbromsen. Totalt återkallas 53 000 bilar världen över.

Biltillverkaren Tesla återkallar 53 000 bilar av modellerna Model S och Model X på grund av ett potentiellt tillverkningsproblem med den elektriska parkeringsbromsen.

Tesla har gått ut med information på sin hemsida om att man har upptäckt ett problem i den elektriska handbromsen hos bilar av modellerna Model S och Model X som tillverkades under februari till oktober 2016.

"Vi tror inte att det här skulle kunna leda till några säkerhetsproblem för våra kunder. Vi har inte fått in en enda olycka eller skada som har med detta att göra", skriver Tesla på sin hemsida.

Fastnar om den går sönder

Om den felaktigt tillverkade bromsdelen skulle gå sönder under körning, skulle den få stopp på bilen men den skulle sedan fastna och inte komma loss.

"Vi vill ta det säkra före det osäkra och ersätta dessa delar så att inga problem uppstår", skriver Tesla.

Äger man en Tesla som är tillverkad under den aktuella perioden och som nu återkallas, kommer man inom en snar framtid kontaktas för att lösa problemet. Totalt återkallas 53 000 bilar runt om i världen.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.