Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lundell&Zetterberg slår igen

Beslagsbutiken Lundell & Zetterberg i centrala Göteborg läggs ned. Butiken har inte varit lönsam utan främst en reklampelare, uppger ägaren.

Innerstadens enda välsorterade butik för knoppar, handtag och skruv, Lundell & Zetterberg med adress Kaserntorget, stängs på fredag och de tre anställda förlorar sina jobb.

Anledningen är svag lönsamhet, uppger företagets vd och majoritetsägare Bengt Sjöholm.

- Det är ju en specialbeslagsbutik och det är bara att konstatera att tiderna är hårda. Det finns en trend till likriktning i stora köpcentra. Man kan också tillägga att de flesta hyresvärdar tar mer betalt per kvadratmeter av de små aktörerna än de stora och det förvärrar situationen.

Lundell & Zetterberg, som grundades 1864, behåller de två butikerna i Stockholm, där företaget har sitt huvudkontor och en grosshandel. Företaget har också en fabrik, Nordenprofil i Hjo.

- Butikerna är en sidohandel utöver grosshandeln och fabriken. Så länge grosshandeln var lönsam kunde Göteborgsbutiken överleva, men den har inte haft egen lönsamhet utan varit en reklampelare i Göteborg. Med lägre lönsamhet måste vi dra in här och där, säger Bengt Sjöholm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.