Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lloyds Apotek, som finns på flera platser i centrala Göteborg, fick nya ägare i våras. Nu tvingas kedjan byta namn, skriver Market. Bild: © Per Kristiansen
Lloyds Apotek, som finns på flera platser i centrala Göteborg, fick nya ägare i våras. Nu tvingas kedjan byta namn, skriver Market. Bild: © Per Kristiansen

Lloyds Apotek tvingas byta namn efter jätte klivit in

Lloyds Apotek, som finns på flera platser i Göteborg, kommer att behöva byta namn, skriver Market. Detta efter att europeisk apoteksjätte köpt kedjan men inte namnet.

Det var i april i år som Lloyds apotek, som bland annat finns vid Kaserntorget och i Kållered, fick nya ägare. Totalt hade kedjan 76 butiker i Sverige när när den nederländska apoteksjätten CEPD N.V. klev in och tog över från McKesson Europe.

Dittills hade då Lloyds i Sverige drivits av Admenta Sweden AB, ett bolag som enligt Market inte kunnat visa annat än negativa siffror i boksluten.

Såg enorm potential trots siffrorna

Holländska CEPD N.V. ska trots det sett en ”enorm potential" och uppgavs ha planer på hur man skulle vidareutveckla Lloyds Apotek-kedjan. Detta kommer dock att ske under ett annat namn på apoteken ifråga eftersom holländarna inte äger rättigheterna till kedjenamnet.

– I denna övergång till ny ägare innebär det att vi har rättigheter att behålla Lloyds Apotek som varumärke under en övergångsperiod och vi arbetar nu med att konkretisera nästa steg för vårt varumärke, säger LLoyds marknadschef Annelie Söderberg i ett mejl till Apoteksmarknaden, skriver Market.

Driver den femte största kedjan i Europa

Lloyds Apotek öppnade sitt första svenska apotek i Eskilstuna i februari 2010. Då hette apoteket DocMorris. CEPD N.V. – Corporation of European Pharmaceutical Distributors N.V. – som nu tar över Lloyds, driver sedan tidigare Europas femte största apotekskedja med över 1 300 apotek i Polen och Litauen.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.