Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lista: Här är företagen vi helst vill jobba för

Den sociala jobbsajten Linkedin har spionerat på sina användare för att se vilka arbetsgivare vi helst vill arbeta för.

Teknikföretagen hamnar högt på önskelistan över världens mest eftertraktade arbetsgivare enligt en undersökning som Linkedin gjort det senaste året. Genom att analysera beteendet hos sina drygt 430 miljoner användare har man kommit fram till en lista som återspeglar vilka företag vi drömmer om att jobba för.

Prispallen domineras av IT-jättar som Apple, Salesforce och Facebook medan Google, som brukar toppa listan i många andra undersökningar, först hamnar på fjärde plats.

Apples höga placering tillskrivs bland annat talangfulla medarbetare, produkterna samt flexibilitet. Företaget började nyligen tilldela sina anställda aktier som en bonus. Det är något som inte är helt ovanligt i IT-världen men vi ska komma ihåg att 30 procent av företagets anställda jobbar som återförsäljare inom detaljhandeln. 

"Företaget diversifierar också: De anställde 11.000 kvinnor det senaste året, en ökning med 65 procent", skriver Linkedin om placeringen. 

Taxitjänsten Uber är första bolaget på listan som inte är ett renodlat IT-företag, om än med IT-fokus, och hamnar på plats sju.

Linked in har bland annat tittat på vilka jobbannonser som klickats på mest, vilka företag användare är mest engagerade i och vilka som har mest lojala anställda.

Svenska Ikea, som brukar placera sig högt, är inte med på topp 40. 

1. Apple 

2. Salesforce

3. Facebook

4. Google

5. Amazon

6. Microsoft

7. Uber

8. Unilever

9. Coca-Cola

10. Johnson & Johnson

11. Oracle

12. Nestlé

13. Deloitte

14. Pepsi Co

15. Adobe

16. Shell

17. L’Oréal

18. Diageo

19. McKinsey & Co

20. IBM

21. Visa

22. Cisco

23. Procter & Gamble

24. The Walt Disney Company

25. EY

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.