Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Närhälsan erbjuder vaccinering under Lisebergsbesöket Bild: Adam Ihse/TT
Närhälsan erbjuder vaccinering under Lisebergsbesöket Bild: Adam Ihse/TT

Liseberg erbjuder drop in-vaccinering

En vaccinspruta till Halloween på Liseberg? Med start från den 2 oktober kommer det att erbjudas drop in-vaccinering i nöjesparken, skriver Närhälsan i ett pressmeddelande.

– Liseberg lockar människor i alla åldrar, men företrädesvis unga. Därför känns det bra att kunna ge dem en enkel möjlighet till vaccination, säger Anna Holst på Närhälsan i pressmeddelandet.

Beskedet kommer samma dag som många av Sveriges restriktioner för allmänna sammankomster i samband med covid-19 tas bort. En förutsättning för att restriktionerna inte ska återkomma är dock att vaccinationsspridningen är hög, och i Västra Götalandsregioner är det fortfarande omkring 260 000 personer som inte vaccinerat sig.

Särskilt folk i de yngre åldrarna har ännu inte tagit sin första spruta. Att kunna erbjuda en snabb vaccineringsprocess inne på Liseberg ska förhoppnings kicka igång vaccinationstakten även bland de unga, menar initiativtagarna.

– Eftersom Liseberg är en plats där unga människor rör sig, och de i statistiken har en låg vaccinationsgrad medverkar staden genom att unga vaccinationsguider finns på plats och informerar om vaccination, säger Radia Al-Masri koordinator på Göteborgs stad.

LÄS MER: Lisebergs Halloweensatsning: Nytt skräckhus

LÄS MER: Lisebergsbesökarnas adjö till klassiska Virvelvinden

Vaccin på Halloween

Drop in-tillfällena kommer att erbjudas på lördagar och söndagar i närheten av Stora scen, där såväl dos 1 som dos 2 kommer finnas tillgängliga.

Enligt Lisebergs kommunikationschef Julia Vasilis är det viktigt att nöjesparken att kunna erbjuda ett säkert besök för gästerna.

– Vi hoppas att så många som möjligt av våra besökare är vaccinerade. Såväl för sin egen skull men också för omsorg av vår egen personal. Därför är det självklart att vi gör vad vi kan för att bidra till att öka vaccinationstäckningen och få stopp på pandemin.

Drop in-vaccineringen kommer att pågå under Halloween på Liseberg, fram till den 7 november.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Din ekonomi i det nya ekonomiska läget

Elen, maten, bränslet och bolånet – allt väntas bli betydligt dyrare. GP Fokus är Göteborgs-Postens specialbevakning av det nya ekonomiska läget.

Du hittar alltid de viktigaste nyheterna, guiderna och reportagen på:

GP Fokus | Din Ekonomi