Linjebuss har kört av vägen och vält i Torslanda

Linje 22 har kört av vägen och vält vid Kippholmen. Enligt Västtrafiks störningsjour ska enbart chauffören ha befunnit sig i bussen vid händelsen.

ANNONS
|

Olyckan inträffade vid halv-sju-tiden på söndagskvällen vid Kippholmen i Torslanda.

– Vi har en buss som står i diket. Den har halkat ner i diket och ska bogseras. Det är bara föraren i bussen, säger Carl Hansson på Västtrafiks störningsjour.

Räddningstjänsten är på plats med två enheter.

– Busschauffören är, enligt honom själv, oskadd. Vi håller på att titta så det inte är något läckage. Sedan kommer vi vara kvar med något fordon tills den är bärgad, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Den drabbade bussen är linje 22 mellan Lunnagården till Hjalmar Brantingsplatsen. Västtrafik har ställt in efterföljande avgångar tills vidare. Enligt Västtrafik har man ingen prognos på när bussarna kan gå på sträckan igen.

ANNONS

– Det är svårt att säga. De ska få bort bussen, sen är det beroende på väglaget, säger Carl Hansson.

Vägen är avstängd i höjd med Lunnagården i samband med att bussen bärgas. Prognos är satt till 23.00 enligt Trafikverket.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS