Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kappahl, vars huvudkontor ligger i Mölndal, har nu fått en ny vd och koncernchef.  Bild: Stefan Edetoft
Kappahl, vars huvudkontor ligger i Mölndal, har nu fått en ny vd och koncernchef. Bild: Stefan Edetoft

Lindex-chef från Göteborg går till Kappahl

Elisabeth Peregi, med 19 års erfarenhet från Lindex, tar nu över rodret för Kappahl. I vår blir hon vd och koncernchef för västsvenska modekedjan.

47-åriga Elisabeth Peregi kommer närmast från posten som chef för Sverige och Storbritannien för Lindex. Tidigare har hon också varit tillförordnad vd och koncernchef för bolaget. Nu går Peregi, som har en ekonomie magister från Handels i Göteborg, till konkurrenten, något som Kappahls styrelseordförande säger sig vara mycket nöjd med.

Elisabeth Peregi.. Bild: Kappahl
Elisabeth Peregi.. Bild: Kappahl

– Med sin breda kompetens och branscherfarenhet har hon det som krävs för att framgångsrikt leda KappAhl genom den snabba utvecklingen i vår bransch, säger Kappahls Anders Bülow i ett pressmeddelande.

Det har varit ett tufft år för Kappahl som bland annat redovisade ett stort vinstras i oktober till följd av en vikande försäljning under juni-juli. I somras fick vd:n Danny Feltman avgå med omedelbar verkan gå med omedelbar verkan och det uppstod konflikt med personalen på huvudkontoret om bilden av vem kunden är.

LÄS MER: Kappahls anställda rasar mot sin styrelseordförande

Samtidigt har barnmärket Newbie visat sig vara en stor framgång och e-handeln ökat för det västsvenska varumärket.

– Kappahl är ett starkt varumärke och jag ser mycket fram emot att leda bolaget mot nya framgångar tillsammans med mina nya kollegor, säger Elisabeth Peregi i ett pressmeddelande.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.