Lindex ägare ansöker om rekonstruktion

Lindex ägare, finska Stockmann-koncernen, ansöker om rekonstruktion. Detta gäller dock inte dotterbolaget modekejdan Lindex, med säte i Göteborg.

ANNONS
|

Lindex finska ägare Stockmann meddelar på måndagen att de har beslutat att lämna in ansökan om företagsrekonstruktion.

LÄS MER:Stockmann kan sälja Lindex

Rekonstruktionsansökan gäller heller inte Stockmann-koncernens dotterbolag, det vill säga Stockmann-varuhusen i Baltikum eller Lindex, enligt ett pressmeddelande.

"Att våra ägare Stockmann i dag har ansökt om företagssaneringsförfarande påverkar inte Lindex verksamhet. Lindex är ett dotterbolag med en oberoende och stabil verksamhet", skriver Lindex vd Susanne Ehnbåge i en kommentar.

Coronaviruspandemin har påverkat bolagets butiker och kundmängd starkt negativt. Därför har Stockmann nu lämnat in en ansökan om företagsrekonstruktion till Helsingfors tingsrätt under måndagsmorgonen.

Bolaget har även samtalat med sitt banksyndikat samt med vissa andra stora borgenärer, som representerar över en femtedel av alla bolagets kända borgenärer. Dessa har preliminärt uttryckt sitt positiva förhållande till inlämningen av ansökan, skriver Stockmann i ett pressmeddelande.

ANNONS

”Vår tydliga synpunkt är att Stockmann-koncernen innehar förutsättningar för lönsam affärsverksamhet i och med de inledda åtgärderna” konstaterar Stockmanns ordförande Lauri Ratia.

ANNONS