Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lindblad riskerar mista bidrag

Moderaten Göran Lindblad står fast vid planerna för kvällens kritiserade kampanjstart. Nu riskerar han att mista partiets kampanjbidrag. - Hans agerande är omdömeslöst, säger Johnny Magnusson.
Länsförbundets styrelse, där Johnny Magnusson är ordförande, är de enda som har sanktionsmöjlighet i den situation som uppstått kring riksdagsman Göran Lindblad.
Det handlar om ett kampanjbidrag på 10 000 kronor som Göteborgs länsförbund ger de 46 prioriterade kandidaterna vardera.
Efter en hetsig debatt på ett valledningsmöte på moderaternas kansli i onsdags riskerar Göran Lindblad nu att bli utan partistödet. Han uppmanades då av partikamrater att ställa in kvällens planerade kampanjupptakt på restaurang Valand.
- Om Göran Lindblad fullföljer kampanjstarten som han tänkt, får förbundsstyrelsen ta ställning till om hans bidrag ska frysa inne, säger Johnny Magnusson.
Han och partiombudsman Gunnel Aho är två av de moderater som deltog i mötet. Båda vittnar om en livlig diskussion där många var ytterst kritiska till Göran Lindblads agerande och hans planer för kampanjupptakten. Johnny Magnusson tycker att situationen är bekymmersam:
- Det är klart att det är allvarligt om tvåan på vår riksdagslista är omdömeslös.
Den omdiskuterade kampanjstarten ska gå av stapeln i kväll på restaurang Valand och har, sedan GP i onsdags skrev om den, kritiserats för att ha en sexistisk inramning.
I inbjudan till valupptakten med valarbetare och speciellt inbjudna gäster utlovas en modevisning med nästa års badmode, enligt Göran Lindblad ska också underkläder visas.
Kritikerskaran fortsatte under gårdagen att växa. Till partikanslet har, enligt Johnny Magnusson "många fler väljare än vanligt hört av sig".
- Det här är en personvalskampanj och jag säger till de missnöjda att kryssa för någon annan kandidat.
I går gick också s-kvinnor i Göteborg till attack mot Göran Lindblad och Simon Sundén, kandidat till regionfullmäktige och riksdag och som deltar i kväll.
S-kvinnors ordförande, Maria Augustsson, ställer i ett öppet brev till de bägge frågan "Är det okej för er att värva röster genom att göra kvinnor till sexobjekt? ".
Trots kritiken kommer Göran Lindblad att hålla sin upptakt i kväll. Och det blir modevisning, Valand har svarat nekande på Göran Lindblads fråga att ställa in den.
I stället kommer de tjejer som tidigare under kvällen agerar värdinnor, iklädda Göran Lindblads kampanjkläder, att visa baddräkter och underkläder.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.