Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Lindblad ber om ursäkt för badmode

Dagen efter att GP berättat att länsförbundsstyrelsen för moderaterna i Göteborg ska ta ställning till om Göran Lindblads kampanjstöd ska dras in, ber Lindblad om ursäkt.
Han säger att han gör det till dem som tagit anstöt av att han bjöd in till kampanjupptakt med "hett badmode" på Valands restaurang i kväll.
Redan i en intervju med GP i onsdags sa han detsamma, även då som nu, med tillägget att det blivit en höna av en fjäder.
- Jag tyckte inte, och tycker fortfarande inte, att det är konstigt att visa badmode i det här sammanhanget, sade han i onsdags.
Han poängterar också i TT-intervjun att modevisningen sker i Valands regi och ett par timmar efter att valupptakten är över.
Men kritikerna har reagerat på att modevisningen var ett av lockbetena till upptakten och att Göran Lindblad, oavsett vem som ligger bakom arrangemanget, vill synas i det sammanhanget.
Flera kritiker, både partikamrater och politiska motståndare såväl som allmänhet, kallar tilltaget för sexistiskt och sagt att de inte förstår varför Göran Lindblad inte backar ur arrangemanget omedelbart.
Göran Lindblad har sagt att han vill ha sin valupptakt på Valand på grund av att det är ett ställe som lockar unga människor.
- Det är egentligen meningslöst att försöka prata politik på en nattklubb. Därför har jag anpassat innehållet i valupptakten efter den miljö vi har valt, har han tidigare sagt till GP.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.