Lidl fryser priset på fler varor

Lågprisaktören Lidl förlänger sina frysta priser till sista juni och utökar prissänkningarna. Tio procent av deras varor har sänkt pris.

ANNONS
|

Lidl var först ut i priskriget om konsumenterna mitt i värsta inflationschocken. Den 27 mars sänkte den tyska lågprisaktören priset på över 100 varor i två månader, vilket senare har utökats med ytterligare 100 varor.

Nu förlänger Lidl Sverige prisfrysningen till sista juni och utökar med ytterligare 50 varor fram till sista juni. Totalt omfattar listan med varor som fått sänkt och fryst pris nu över 270, vilket är mer än var tionde vara i kedjans butiker.

– Inför den stundande midsommarhelgen tar vi ytterligare steg för att bidra till att hålla tillbaka prisökningarna på mat och dämpa inflationstrycket. Vi vill att fler ska ha råd med bra mat till midsommar. Det här innebär en kostnad för oss, men vi gör det för att hjälpa de svenska hushållen, säger Jakob Josefsson, Sverigechef Lidl, i ett uttalande.

ANNONS

Coop och Ica hävdar att de sänkt priserna

Med det menar han bland annat mat som finns på midsommarbordet som sill, grillkorv, vispgrädde, glass och öl med mera.

Listan över nya varor kommer att publiceras på Lidl Sveriges hemsida måndagen den 29 maj, och kommer därmed att sätta ökad prispress på konkurrenterna i livsmedelshandeln.

Även Coop och Ica har hakat på Lidls anti-inflationssatsning, medan Willys hävdat att man redan har så låga priser.

LÄS MER:Så mycket dyrare har maten blivit i Göteborgsbutikerna

LÄS MER:Han skapade appen som pressar jättarnas matpriser

LÄS MER:Ica tappar stort i anseende – hamnar utanför tio-i-topp

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS