Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket kan en högskolelärares död vara arbetsrelaterad. Arkivbild.
Enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket kan en högskolelärares död vara arbetsrelaterad. Arkivbild. Bild: Naina Helén Jåma/TT

Lärare kan ha dött av stress – högskola anmäld

Stress och hög arbetsbelastning kan ligga bakom att en lärare vid högskolan i Halmstad avled, skriver Kvällsposten.

ANNONS

Enligt en anmälan som gjorts till Arbetsmiljöverket ska mannen ha haft en schemalagd arbetstid på 178 procent under några månader och som mest jobbat uppemot 300 procent.

Därtill hade den nu avlidne läraren tidigare haft problem med, och opererats för hjärtproblem. Mannen ska även ha haft andra hälsoproblem, något som arbetsgivaren borde tagit med i riskbedömningen, anser skyddsombuden som gjort anmälan.

De kräver nu att högskolan i Halmstad utreder om dödsfallet var arbetsrelaterat och vilka åtgärder som behövs för att händelsen inte ska upprepas.

Högskolan i Halmstad vill inte kommentera dödsfallet, utan säger att det rör sig om ett personalärende.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS