Också statsminister Stefan Löfven går till storms mot bonusfesten för Volvos chefer, samtidigt som företaget fått stora coronastöd. Arkivbild,
Också statsminister Stefan Löfven går till storms mot bonusfesten för Volvos chefer, samtidigt som företaget fått stora coronastöd. Arkivbild, Bild: Anders Wiklund/TT

Löfven: Bonusarna stötande

ANNONS

Också statsminister Stefan Löfven (S) ifrågasätter Volvos mångmiljonbonusar för ett år då företaget samtidigt har fått statligt krisstöd i miljardklass.

– Jag har svårt att förstå varför man gör så, säger Löfven till TT.

– Nu har vi gått igenom en pandemi, vi är mitt uppe i den, och det är många som har fått offra väldigt mycket. Det är svenska skattebetalare som har möjliggjort stöden och den stora mängden av dem har inga bonusar, säger Löfven och stödjer finansministerns förslag att se över stöden.

– Det här sticker i ögonen på folk, det borde också företagen förstå, säger Löfven.

ANNONS

Lars Larsson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS