Lågprisjätten öppnar upp i Frölunda

Lågprisjätten ÖoB expanderar och öppnar inom kort ett nytt varuhus i Frölunda, i närheten av Frölunda Torg. Under året kommer kedjan öppna ännu fler varuhus runtom i Sverige också, rapporterar Market.

ANNONS
|

Varuhuskedjan ÖoB har idag 93 enheter runtom i Sverige. Det senaste året, under hela 2022, blev det inga nyetableringar. Men under 2023 kommer flera nya Öob-varuhus öppna upp i Sverige – i Göteborg.

Två butiker har redan öppnat under 2023, en i Köping och en i Borås.

– Borås var förskjutet från i fjol. Vi skulle egentligen ha öppnat där i november men det blev framflyttat på grund av att den tidigare hyresgästen inte lämnade lokalen som planerat, säger etableringschefen André Fredriksson till Market.

ÖoB hade ett varuhus i Borås tidigare men det totalförstördes i en brand. Den nya butiken kommer befinna sig på en ny adress än där det tidigare varuhuset var.

ANNONS

Vill ha fler varuhus i Göteborg

Vecka 12 öppnar ÖoB på andra sidan vägen av köpcentrumet Frölunda Torg i Göteborg.

Men fler öppningar väntas komma.

– I Göteborgsområdet skulle vi kunna ha ett par enheter till, säger André Frediksson till Market.

– Jag har identifierat 10-15 platser runt om i Sverige där det finns utrymme för ett ÖoB-varuhus.

I dag finns Öob på tre ställen i Göteborg: i Sisjön, Backaplan och Gamlestan.

LÄS MER:Modemärke från Göteborg i konkurs

LÄS MER:Skomakaren lämnar Nordstan efter 50 år – hyran blev för dyr

LÄS MER:Två butiker öppnar i Nordstan – en stänger

LÄS MER:Nu är det klart – då öppnar Ikea varuhuset i Kållered

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS