Eurowings trafikerar sedan tidigare sträckan mellan Landvetter och Düsseldorf.
Eurowings trafikerar sedan tidigare sträckan mellan Landvetter och Düsseldorf. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Lågprisbolaget startar flyglinje från Landvetter till Hamburg

Det tyska flygbolaget Eurowings fortsätter att expandera antalet flyglinjer på Landvetter flygplats. Från och med 1 maj 2022 går ett nytt direktflyg från Landvetter till Hamburg, skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Sedan tidigare flyger det tyska lågprisbolaget mellan Landvetter och Düsseldorf. När sommarsäsongen drar igång, 1 maj, kommer alltså även sträckan mellan Landvetter och Hamburg att trafikeras av Eurowings.

Det kommer att gå fyra avgångar i veckan, året om.

- Vi välkomnar Eurowings satsning på ytterligare en europeisk direktlinje från Landvetter, ett tecken på en attraktiv och växande region. Tyskland är en av våra och regionens största utländska marknader och handelspartners och linjen möter efterfrågan från både privat- och affärsresenärer att smidigt resa direkt till och från Hamburg. Den nya förbindelsen har också stor betydelse för besöksnäringen, säger Anna Strömwall, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport i ett pressmeddelande.

ANNONS

Eurowings har sedan tidigare flyglinjer till både Düsseldorf och Hamburg från Arlanda.

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln. Anmäl dig till vårt nyhetsbrev GP Ekonomis Alexander Piauger blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS