Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Efter 120 år i Saluhallen lägger Albert Andersson Chark ner. Sista dagen de har öppet är den 30 december. Bild: Magnus Sundberg
Efter 120 år i Saluhallen lägger Albert Andersson Chark ner. Sista dagen de har öppet är den 30 december. Bild: Magnus Sundberg

Lägger ner i Saluhallen – efter 120 år

De har funnits i Saluhallen nästan sedan den slog upp dörrarna 1888. Nu lägger Albert Andersson Chark ner efter 120 år.
– Vi ser ingen ljusning de närmsta tio åren, säger Magnus Knudsen, en av butikens delägare.

Det var Magnus Knudsens pappa och farbror som tidigare drev Albert Andersson Chark, och innan dess var det farfar. Idag är det Magnus, hans bror Fredrik Knudsen och kollegan Thomas Johansson som äger charkbutiken inne i Stora Saluhallen på Kungstorget.

– Vi är lite trötta och har ont i benen, säger Magnus Knudsen.

– Och så är det klart att det har lite att göra med att det kommer lite mindre kunder nu när det är avstängt överallt. De får ju snart inte åka in med bilar längre och vi ser ingen ljusning de närmsta tio åren med Västlänken och så vidare.

Öppnade för 120 år sedan

Albert Andersson Chark har funnits i Saluhallen sedan 120 år. Magnus har arbetat i butiken i 24 år och hans bror sedan början av 1980-talet. Sista dagen de kommer att ha öppet är den 30 december.

– Kunder tycker naturligtvis det är jättetråkigt, säger Magnus.

– Men vi tror väl inte att det ska bli någon bättring och tänker att det är bättre att ägna sig åt något annat de sista åren av yrkeslivet, när det fortfarande finns tid att ställa om till något annat.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.