Friställda kvinnliga tjänstemän har mycket lättare att hitta nya bra jobb.
Friställda kvinnliga tjänstemän har mycket lättare att hitta nya bra jobb. Bild: Nettan Kock

Kvinnorna får flest jobb i Västsverige

Trenden visar att allt fler uppsagda tjänstemän får nytt jobb – framför allt kvinnor, enligt Trygghetsrådet.

ANNONS

Tjänstemännens arbetsmarknad fortsätter att vara stark och färre tjänstemän sägs upp.

Färsk statistik från TRR, Trygghetsrådet, visar att sex procent av de uppsagda tjänstemännen har fått ett nytt arbete med högre lön, och över tio procent har fått en högre befattning, under de första tre kvartalen i år, jämfört med förra året.

LÄS MER:Glödhet arbetsmarknad i Göteborgsregionen

Den goda arbetsmarknaden märks framför allt i Västra Götaland där antalet arbetssökande tjänstemän har minskat med tio procent under de första tre kvartalen till 1 201 personer.

Västra Götalandsregionen står för den allra största minskningen av uppsagda tjänstemän i alla storstadslänen. Och jobbmarknaden går framför allt kvinnornas väg.

ANNONS

Nytt jobb med högre lön

Av de 85 procent som fick nytt jobb var 46 procent kvinnor och 39 procent män.

– Jag kan återigen konstatera att Västra Götalandsregionen har en mycket stark arbetsmarknad, säger Magdalena Kock, regionchef i TRR region väst.

– Och det är fantastiskt att kvinnorna lyckas så väl med att hitta nya jobb med högre löner. Det kan vara ett steg mot en mer jämställd arbetsmarknad, säger hon i ett uttalande.

Även i gruppen 50+ fortsätter antalet jobb att öka. Under de första tre kvartalen är ökningen 15 procent jämfört med samma period 2017.

En tredjedel av dem som fått nytt jobb har också fått högre lön, av dessa var flest kvinnor.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS