Kryssningsbranschen har påverkats kraftigt av pandemin. Arkivbild med Royal Caribbeans fartyg Quantum of the Seas.
Kryssningsbranschen har påverkats kraftigt av pandemin. Arkivbild med Royal Caribbeans fartyg Quantum of the Seas. Bild: Danial Hakim/AP/TT

Kryssningssatsning från Israel stoppas

ANNONS

Royal Caribbean hade stora förhoppningar för en ny kryssningsrutt mellan Israel och Europa. Men den uppblossande konflikten stoppar nu satsningen.

"På grund av oron i Israel och regionen har Odyssey inte kunnat genomgå de förberedelser som krävs", meddelar kryssningsföretaget, som har sina rötter i Norge men är baserat och börsnoterat i USA.

Deras lyxiga nya jättefartyg Odyssey of the Seas skulle med början i juni ha gått fram och tillbaka mellan Israel, Cypern och Grekland. Satsningen var tänkt att klaffa med en nystart för nöjesresor efter pandemin.

I stället tas Odyssey of the Seas nu i drift i Nordamerika. Royal Caribbean hoppas fortfarande kunna satsa på Israel, men när är oklart.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS