Krogkoncernen Avenyfamiljen varslar samtliga anställda

Avenyfamiljen som driver flera nattklubbar, kaféer och restauranger i Göteborg har beslutat att varsla alla sina medarbetare, erfar GP.

ANNONS
|

Bakgrunden till beslutet uppges vara direkt kopplat till konsekvenserna utbrottet av coronaviruset har fått för Avenyfamiljens verksamheter.

I ett meddelande undertecknat av Avenyfamiljens grundare Jonas Järvmarker som gått ut till de anställda och som GP har tagit del av från flera källor står det att koncernen planerar "en fullskalig nedsläckning".

Bakgrunden anges vara en kraftigt vikande omsättning och ett tilltagande antal avbokningar.

Avenyfamiljen skriver också att man bedömer att allmänheten i Sverige framöver kommer att uppmanas att inte ha nära kontakt med andra människor på samma sätt som myndigheter har gjort i en rad andra länder.

Driver Yaki-Da och Lounge

Förhandlingar med berörda fackliga organisationer ska redan ha påkallats och de planerade uppsägningarna kan först verkställas efter att förhandlingarna är avslutade.

ANNONS

I meddelandet till de anställda ges också budskapet att målsättningen är att verksamheterna ska kunna öppnas upp igen i framtiden.

Fram till att de fackliga förhandlingarna är avslutade uppges verksamheterna hålla öppet som vanligt.

GP söker Jonas Järvmarker och andra ansvariga hos Avenyfamiljen samt fackliga företrädare.

Bland Avenyfamiljens verksamheter finns välkända nattklubbar som Yaki-Da på Storgatan och Lounge på Kungsportsavenyn.

Avenyfamiljens verksamheter:

Auktionsverket Kulturarena

Butcher’s Market

Kafé Magasinet

Levantine

Lounge(s)

Made In China

Olssons Vin

Prime Grill

Tacos & Tequila

Taverna Averna

Tyska Bron

Yaki-Da

Yaki-Da Restaurangen

Foo Kafé

Champagneria

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS