Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristina jagade jobb på stan

"Jag söker jobb, Er framtid". Arbetslösa Kristina Mårtensson skyltade upp sig själv och gav sig ut på jobbjakt bland förvånade göteborgare.

- De flesta på stan blev lite rädda när jag kom fram med mina skyltar. En dam klappade mig på armen och sa att jag var en stackare som var utan jobb, jag hade det svårt nog ändå, berättar Kristina Mårtensson.

Kristina Mårtensson startade sin något kylslagna jobbodyssé redan klockan 07 på fredagsmorgonen. Började i Backa, gick över bron till Centralen och ut i centrum, till fots och på spårvagnen. Och stod till och med utanför pågående Bokmässan.

Framtill satt skylten om att hon sökte jobb, på ryggen en förteckning över egenskaper: ambitiös, serviceminded, initiativtagande, stresstålig, organiserad, prestigelös och positiv. Hon gick fram och pratade som en något annorlunda gatuförsäljare, som sökte jobb.

- Jag är en öppen person och fick mest glada och positiva reaktioner, folk var kanske lite överraskade.

Efter många år i arbetslivet har hon gått arbetslös sen 2010. Hon har själv sökt och skrivit massor med jobbansökningar och cv-förteckningar. Däremot har hon aldrig fått någon handledare från Arbetsförmedlingen. Så då återstod att ta saken i egna händer.

- Jag är 37 år och jobbat mest som marknadsförare och säljare och alltid jobbat mig upp. Massor med erfarenheter, men ingen utbildning.

Till slut kände hon att hon inte kunde sitta och vänta på jobb. Förberedelserna var noggranna. Hon fick via nätet kontakt med ett tryckeri som ställde upp gratis med att trycka proffsiga skyltar och flyers som Kristina designade själv.

Och nu efter en halvdags jobbkampanj har hon inte tappat hoppet.

- Det blev lite kallt mot slutet. Jag fick inget napp om jobb. Men jag ger mig inte.

- Jag har tryckt upp 750 flyers/lappar som jag ska dela ut. Och till slut få ett jobb.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.