Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Facebook lämnade en stark rapport. Arkivbild.

Kraftigt ökad vinst för Facebook

Facebook ökade sin vinst med 76,6 procent under årets första kvartal jämfört med samma period förra året. Vinsten lyfte från 1,7 miljarder dollar till 3,1 miljarder, eller från 60 cent till 1:04 dollar per aktie.

Mobilsektorn stod för 85 procent av bolagets totala annonsomsättning på 7,9 miljarder dollar, en ökning från 82 procent förra året. Analytiker hade räknat med en total annonsomsättning på 7,7 miljarder dollar.

Tidigare under dagen meddelade grundaren Mark Zuckerberg att Facebook skärper övervakningen för att snabbare kunna reagera på bland annat livesändningar av mord och självmord. Företaget planerar att anställa ytterligare 3 000 personer under det kommande året för att undersöka rapporter om olämpligt material.

"Vi arbetar för att göra dessa videofilmer lättare att rapportera så att vi snabbare kan vidta rätt åtgärder – antingen att reagera snabbt när någon behöver hjälp, eller att ta bort ett inlägg", skriver han i ett inlägg på Facebook.

Han uppger att företaget i dag har 4 500 anställda som granskar inlägg som kan bryta mot användarvillkoren.

Flera uppmärksammade fall där brott har direktsänds på Facebook har ökat kraven på bolaget och andra sociala medier att skärpa kontrollen. I Sverige livesändes i januari en pågående våldtäkt i Uppsala i en sluten Facebookgrupp.