Förödelsen efter ovädret Hans i Norge är stor och kostsam. Arkivbild.
Förödelsen efter ovädret Hans i Norge är stor och kostsam. Arkivbild. Bild: Ole Berg-Rusten/NTB/TT

Kostnaderna för ovädret Hans rekordhöga i Norge

ANNONS

Extremvädret Hans är en av dyraste naturkatastroferna som har drabbat Norge, enligt branschorganisationen Finans Norge.

Hittills har försäkringsbolagen registrerat över 7 000 anmälda skador på byggnader, bohag och tomter. Skadorna beräknas kosta 1,6 miljarder norska kronor, motsvarande knappt 1,7 miljarder svenska kronor.

Därtill kommer skador på bland annat bilar och husvagnar och på toppen av det skador på offentlig infrastruktur som inte är försäkrad.

– Jag tror att vi kan fastslå att detta är en av de dyraste naturkatastroferna som har drabbat Norge, om inte den dyraste, säger kommunikationschef Jan Erik Fåne till NTB.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS