Göteborg hamnade i år på plats 222 av 290 i Svenskt Näringslivs stora rankning av Sveriges kommuners näringslivsklimat. Nu vidtar kommunen åtgärder för att bättra på placeringen.
Göteborg hamnade i år på plats 222 av 290 i Svenskt Näringslivs stora rankning av Sveriges kommuners näringslivsklimat. Nu vidtar kommunen åtgärder för att bättra på placeringen. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Kommunen ska förbättra attityden mot företag

Under fredagen samlas närmare 200 nyanställda i Göteborgs stad för att utbildas. Uppgiften: förbättra attityden mot företagare i kommunen.

ANNONS

Det är de förvaltningar i Göteborgs stad som har mest kontakt med företag i kommunen som kommer att samlas för en utbildningsdag, som handlar om näringslivets villkor och dess betydelse.

Tanken är att man som kommunanställd bättre ska förstå hur man kan bidra till ett bättre företagsklimat i staden, i kölvattnet efter det kraftiga underbetyg Göteborg fick i Svenskt Näringslivs årliga mätning av företagsklimatet i Sveriges kommuner.

– Vi kan påverka företagsklimatet genom vårt bemötande och det vi gör i vår vardag, säger Kajsa Dahlsten, näringslivsutvecklare på Business Region Göteborg.

LÄS MER:Göteborg sjunker i näringslivsrankning

Vill bli bäst

Kommunen vill nu lyfta från plats 222 på näringslivsrankningen. Fredagens utbildningsdag blir den fjärde som kommunen arrangerat de senaste åren.

ANNONS

– Vi ska ha bäst bemötande bland storstadskommunerna. Där är vi inte än så det måste till en skärpning för att nå det målet, säger Kajsa Dahlsten.

Det är fjärde gången ni har en sådan här utbildning. Varför når ni inte dit?

– Det är så klart en väldigt relevant fråga. Vi anser att det är oerhört viktigt att fånga upp de här nya i organisationen, för att visa att vi har ett starkt näringsliv. Frågan om stadens företagsklimat tillhör ingen annan, alla i staden påverkar det.

– Sedan är det här bara en av många insatser. Skillnaden nu är att vi har ett näringslivsstrategiskt program klubbat i kommunfullmäktige, så vi jackar upp det här arbetet för att bli ännu bättre.

Tio organisationer och förvaltningar inom Göteborgs stad deltar under utbildningsdagen, däribland stadsbyggnadskontoret, miljöförvaltningen och trafikkontoret.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS