Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Knôkfullt på jobbmässa i Trollhättan

Trollhättan har landets högsta arbetslöshet. Till kommunens arbetsmarknadsdag för unga kom så många att alla inte fick plats.

400–500 personer kom till stadshuset för att få veta mer om hur det är att jobba för Trollhättans stad. Sessionssalen blev överfull och många fick vänta på en andra tur.

Patrik Lindroth från kommunens personalavdelning berättar att tanken med dagen är att göra unga uppmärksamma på olika tjänster som kommer att bli tillgängliga på grund av pensionsavgångarna som väntar.

– Det är en vansinnigt hög arbetslöshet här. Det kanske inte är så att den här dagen förändrar allt men förhoppningsvis kan det vara en liten hjälp på vägen till att välja vad man vill satsa på i framtiden, säger han.

En som besökte arbetsmarknadsdagen var Lisa Johansson, 20. Hon har sökt många jobb i vården och butiker utan att få något. Hoppet om att hitta en anställning i Trollhättan är litet.

– Jag tror att jag kommer söka mig till en annan stad för att försöka hitta något. Det finns inte så mycket jobb här i Trollhättan, säger Lisa Johansson.

Enligt Cecilia Gustafsson, arbetsgivarsamordnare på arbetsförmedlingen, kan en chans i framtiden kan vara att jobba för kommunen. Men hon påpekar at det är få unga som känner till bredden.

– Det finns många som funderar på om de måste flytta till Norge eller Stockholm för att hitta jobb. Vi vill visa att det finns alternativ.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.