Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Klassresan blir av trots allt - många ville hjälpa klass 9B efter Fly Mes konkurs

Läsarnas reaktioner varierade men många kommenterade i går på gp.se klassens öde. Så här tycker några av dem som hörde av sig:

Med tanke på alla turer som varit kring Fly Me är konkursen knappast en överraskning. Dessa risker skulle åtminstone lärare/skola haft koll på. Synd för eleverna - hoppas att de på något sätt kan dra lärdom av detta för framtiden.
Kim

Skolan ansvarar över eleverna på skolan. Skolan ansvarar även över eleverna på resan. Det är skolans skyldighet att se till att utlandsresor med skolan går rätt till och säkerligen skolan som varit överförmyndare av bokningar och arrangemangen för resan. Alltså är pengarna skolans ansvar gentemot eleverna. Det är bara för alla föräldrar att ringa rektorn och lösa problemet.
Rosefors

Se livet från den ljusa sidan! Värt att komma ihåg att alla "onda" kapitalister som investerat i FlyMe under tre år subventionerat VARJE FlyMe-resenär med cirka 300 kronor per enkelresa. Dessa godhjärtade kapitalister har pumpat in hundramiljontals kronor i ett bolag, utan att få något tillbaka.
Mitt råd till klassen är att ta kontakt med Sterling. Det fantastiska med kapitalismen är att Sterling kan finna det lönsamt (PR-mässigt) att bjuda klassen på gratisbiljetter till sin destination.
Johannes

Vi diskuterade Fly Me och andra billiga bolag för länge sen och de flesta ansåg att man chansar lite när man köper en billig resa från ett litet bolag. Det dyker ju upp bluffbolag lite då och då, tex i Frölunda rätt nyligen. De på jobbet som rest billigt med Fly Me plågade oss med att vi var korkade som valde dyra Fritidsresor och nu skall vi tycka synd om och kanske samla in en slant till dem som blir blåste? Visst är det tråkigt, men som skola borde man väl valt ett tryggare alternativ?
Henke

Jag tycker först de ska ta en grundlig diskussion varför till synes normala människor gör så här. Förstår inte dessa vad de gör andra människor?
Sedan välja ett mindre resmål och se att man faktiskt kan ha kul i alla fall! Risken fanns alltid
Pelle

Jag bor utomlands och har länge varit försiktig med att köpa biljetter från Flyme för långt i förväg, jag har varit glad så länge Flyme "subventionerat" mina biljetter så jag kunnat åka hem billigt, Nu är det dock slut på det roliga. Men ¨sånt är ju livet. Självklart..
Axel

Ska de giriga. Direktörerna i detta bolag ersätta barnen till 100 procent. Dessa Direktörer har genom sitt agerande visat sitt rätta jag och ska således hållas ansvariga.
Christian

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.