SAS slutar flyga helt från Landvetter med inrikesplan.
SAS slutar flyga helt från Landvetter med inrikesplan. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Klart: SAS slutar flyga inrikes från Landvetter

Hela SAS inrikestrafik kommer från och med måndag att skötas av ett flygplan – och sträckan Landvetter/Arlanda dras in helt.

ANNONS
|

Under torsdagen skrev GP att SAS övervägde att dra in linjen Stockholm Arlanda och Göteborg Landvetter. Orsaken är restriktionerna och de minskade resenärerna efter coronapandemin.

– Det här är en situation vi har sett en tid, där vi har kraftigt reducerad kapacitet och efterfrågan på flygresor har varit väldigt låg. Det har varit en påverkan på resor globalt sett där restriktioner påverkar, säger SAS presschef Freja Annamatz.

Allt utgår från Arlanda

– Vi har sagt att vi kommer att fortsätta flyga så länge det är kommersiellt gångbart och upprätthålla viktig infrastruktur. Men det har varit allt svårare att göra det och vi har tvingats ta till den här åtgärden där vi flyger från Arlanda till fyra destinationer.

ANNONS

SAS flyger från måndag endast från Arlanda till fyra inrikes destinationer: Umeå, Kiruna, Luleå och Visby.

– Det handlar om en sammantagen bedömning där vi försöker upprätthålla samhällskritisk infrastruktur, där vissa destinationer ligger längre bort från huvudstaden. Ett flygplan kommer att trafikera de här fyra orterna från Arlanda.

LÄS MER:Allt färre flyger inrikes – Landvetter minskar med 13 procent i år

”Väldigt allvarlig situation”

Hur länge kommer inrikestrafiken att se ut så här?

– Vi var tvungna att gå ned till den här extremt låga nivån. Vi får utvärdera hur länge detta pågår. Så fort läget förändras är ambitionen att kunna flyga på fler destinationer igen.

– Det här är en väldigt allvarlig situation, vi har ju i princip alla plan på marken i Sverige.

SAS har sedan tidigare permitterat 10 000 anställda, vilket GP tidigare skrivit om.

LÄS MER:Klart: SAS slutar flyga inrikes från Landvetter

LÄS MER:SAS permitterar upp emot 10 000 personer

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon.

Klicka på följ-knappen här intill vid taggen Ekonomi!

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS