Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

De nya sparkontona är enligt Klarna en del i arbetet att skapa den bästa shoppingupplevelsen. Bild: Claudio Bresciani/TT
De nya sparkontona är enligt Klarna en del i arbetet att skapa den bästa shoppingupplevelsen. Bild: Claudio Bresciani/TT

Klarna lanserar egna sparkonton

Nu går Klarna in i konkurrens med bankerna när man lanserar sina egna sparkonton med ränta på pengarna som kunderna sätter in.
– Det är en del av vårt långsiktiga arbete med att skapa den bästa upplevelsen för shopping, säger David Fock, global produktchef på Klarna.

Klarna är en av de stora jättarna när det kommer till betalningslösningar och e-handel och har vuxit i rasande fart sen starten 2005. Sen 2014 är man en del av Klarna group och backas av ett flertal investerare. Företaget uppger att man har en marknadsandel på 10 procent av e-handeln i norra Europa. Nu lanserar man två olika former av sparkonton där kunderna erbjuds ränta på sina pengar.

– Det är en del av vårt långsiktiga arbete med att skapa den bästa upplevelsen för shopping och där ser vi att kontroll och översikt över ekonomin samt sparandet är en central del av vårt erbjudande, säger David Fock, global produktchef på Klarna.

LÄS MER: Klarna kliver in i Spanien

Det ena sparkontot ska vara flexibelt där kunden har obegränsade antal uttag och får en ränta på 0,96 procent. Sparkontot med bindningstid finns i tre varianter och innebär att man inte kan göra några uttag under avtalsperioden, bara insättningar. Där ligger räntan på 1,21 procent för sex månaders bindningstid, 1,41 för 12 månader och 1,61 för 24 månader.

Båda kontona är gratis och omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt bolaget.

Oavsett vilken bank man har kan man skaffa sig ett sparkonto hos Klarna och göra överföringar dit och även åt andra hållet om man har sparkontot med fria uttag.

– Varje överföring sker genom Bankgirot. I genomsnitt tar överföringar en till två bankdagar, säger David Fock.

De fyra storbankerna i Sverige erbjuder i regel nollränta på sparkonton med rörlig ränta utan bindningstid. Det finns dock andra aktörer som erbjuder högre ränta utan bindningstid. Exempelvis SBAB som för närvarande erbjuder 0,50 procent, Hoist som erbjuder 0,60 procent och Svea Direkt som erbjuder 0,65 procent. Detta rapporterar Nyhetsbyrån Direkt.

LÄS MER: Nya regler för nätshopping ska minska skulder

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.