Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

B'Chic är den andra aktören i gallerian som slår igen på kort tid. Bild: Stefan Berg
B'Chic är den andra aktören i gallerian som slår igen på kort tid. Bild: Stefan Berg

Klädbutik i Mölndal Galleria går i konkurs

Butiken B'Chic i Mölndal Galleria stänger igen. Det är den andra klädbutiken i köpcentret som slagit igen dörrarna under hösten. Enligt fastighetsägaren finns planer på att få en större aktör att etablera sig i den tomma lokalen.

I veckan stod det klart att B'Chic, som säljer damkläder i stora storlekar, går i konkurs och att butiken i Mölndals galleria stänger igen. Det har Mölndals-Posten tidigare rapporterat om.

– Vi hanterar ärendet enligt våra rutiner vilket betyder att konkursförvaltaren driver utförsäljningen där nu. Sedan kommer vi att ta tillbaka lokalen så fort det är möjligt, säger Carina Erlandsson, centrumchef på Citycon som äger gallerian.

Andra butiken som stänger på kort tid

B'Chic är den andra aktören i gallerian som slår igen på kort tid. I september stängde ännu en klädbutik, Walk in Closet, bara ett år efter invigningen av Mölndal Galleria.

– Läget är tufft just nu, det kan man se i hela branschen. Särskilt mindre kedjor har svårt att hävda sig gentemot de större aktörerna. Inom konsumtionsbranschen är det extra tydligt att den som inte har något starkt varumärke får svårt att stå sig mot stora kedjor med större muskler, säger Carina Erlandsson.

– Det är alltid tråkigt när någon går i konkurs, men vi har redan strategier och planer för lokalen. För oss som fastighetsägare gäller det att vara på tårna när branschen ser ut som den gör.

Planerna för lokalen är hemliga

Exakt hur framtidsplanerna för lokalen i fråga ser ut kan hon dock inte avslöja.

– Det är fortfarande hemligt, men jag kan säga att det är en ganska stor aktör som skulle tillföra gallerian något nytt. Det handlar om något som efterfrågas och som saknas i gallerian som det är nu, så vi tror och hoppas att det ska gå vägen. Vi räknar med att det blir klart inom en väldigt snar framtid. Förhoppningsvis vet vi inom de närmsta dagarna, säger Carina Erlandsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.