Ett vapen i dataspelet Counterstrike, dock utan exklusivt skin. Arkivbild.
Ett vapen i dataspelet Counterstrike, dock utan exklusivt skin. Arkivbild. Bild: Mia Oshiro Junge

Kines betalade nästan en miljon för "skin"

ANNONS

Ett skin – en visuell uppgradering – till ett vapen i dataspelet Counterstrike Global Offensive har nu sålts för en rekordsumma. En spelare i Kina har betalat strax över 900 000 kronor för ett skin, rapporterar Expressen med hänvisning till spelsajten Dexerto.

Skins, som under de senaste åren blivit ett vanligt förekommande inslag i data- och tv-spel, förändrar utseendet på exempelvis en karaktär eller ett vapen. I regel är förändringen rent visuell och påverkar inte förmågan i spelet.

Det rekorddyra skinet är till vapnet M4A4 och kallas för Howl, den mest exklusiva varianten. Dessutom har den fyra klistermärken från en e-sportturnering som spelades 2014, vilket gör den väldigt sällsynt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS