Den kinesiska onlinejätten Tencents aktie har till följd av en serie besked om åtstramade regler för spelsektorn i Kina rasat med 40 procent sedan toppnoteringarna i februari i år. Arkivbild
Den kinesiska onlinejätten Tencents aktie har till följd av en serie besked om åtstramade regler för spelsektorn i Kina rasat med 40 procent sedan toppnoteringarna i februari i år. Arkivbild Bild: Mark Schiefelbein AP/TT

Kina stramar åt regler för unga nätspelare

Kina stramar åt reglerna för unga som vill spela onlinespel. Kineser under 18 år får nu bara spela onlinespel en timme om dagen, mellan klockan 20 och 21 – och bara på fredagar och helgdagar.

ANNONS

Det är spelbolagen som ansvarar för att regelverket åtföljs, rapporterar Reuters med hänvisning till den statliga kinesiska nyhetsbyrån Nya Kina.

Spelbolagen måste för att få sälja speltjänster i Kina kunna garantera att de kan verifiera vem som spelar och de får inte släppa in spelare under 18 år på andra tider än de tillåtna, enligt regelverket.

Tidigare regelverk begränsade barnens onlinespel till tre timmar per dag på helger och 1,5 timmar per dag på vardagar.

Den kinesiska myndigheten som utövar tillsyn över spelsektorn kommer i samband med att regelverket stramas åt även intensifiera och fördjupa inspektionerna på spelbolagen, för att försäkra att de håller sig till regelverket och har system för att motverka spelberoende på plats.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS