Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Khashayar Abdoli, 22 år

Får som student från ett icke EU-land betala 65 000 kronor per termin.

Studerar: På det internationella kandidatprogrammet Software engineering and management på It-universitet på Lindholmen.

Kommer från: Teheran.

Bor: I en andrahandsetta med kokvrå i östra Göteborg som han ordnat genom bekanta och kostar 3 200 kronor.

Studiekostnader och finansiering: Får som student från ett icke EU-land betala 65 000 kronor per termin. Kunde finansiera de tre första terminerna med egna pengar. Nu är det hans mamma, som arbetar på ett internationellt företag i Stockholm, som betalar hans terminsavgifter och uppehälle.

Egna budgeten jämfört med SFS: - Maten kostar nog 3 000 kronor och Västrafikkortet 400 kronor, men jag behöver inte köpa några böcker eftersom allt är digitalt. Om jag jämför med villkoren för utlandstudenter i andra länder, som Kanada, får man här betala en hög avgift för utbildningen och ändå är inget annat inkluderat. Man får inte ens en bättre köplats till en bostad.

Allmän kommentar: - Det är en underbar erfarenhet att studera tillsammans med personer från hela världen, folk här är trevliga och det är bra att alla pratar engelska. Jag har inte tid att lära mig svenska eftersom jag är på universitet klockan 10-21 varje dag och siktar på att senare fortsätta mina studier i Storbritannien eller Tyskland.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.